Grand Café 2020

Grand Café 2020

Gevarieerde voorstelling door fluitist/pianist Jan Erik Noske, gitarist Frank de Vries, violist/bassist Jaro Stulrajter, drummer/percussionist Trijntje Noske en Greg Vanhouttem en de zangeressen Yvette Olof, Tamara Vander Loo en Shakira Wardenaar!!

‘Grand Café 2020’ is een initiatief van Stichting De Mix voor zelfstandig wonende senioren. Waar senioren kunnen luisteren, kijken en samenzijn bij een gevarieerde voorstelling. Dit alles in de sfeer van een gezellig Grand Café. De zaal wordt speciaal ingericht met tafeltjes, stoelen, (LED)kaarsjes en theaterbar in een decor van licht met een video-achtergrond. Tijdens de voorstellingen krijgt iedereen een drankje en hapje. Ook voor de mindervalide senioren zijn deze voorstellingen toegankelijk!

Nostalgische nummers uit heel de wereld

De acht muzikanten en zangeressen van muziektheater Briza spelen en zingen herkenbare liedjes uit de hele wereld: Frankrijk, Duitsland, Amerika, Spanje, Engeland, Turkije, evergreens uit ons eigen land, klassiek, muziek uit het Andesgebergte, ABBA, folkmuziek, etc. Stichting De Mix brengt een afwisselend en professioneel muziekoptreden met nummers van ver en van dichtbij, vol nostalgie!

Grand Café 2020
Het project “Grand Café” is een nieuw project van Stichting De Mix speciaal voor senioren uit de zorginstellingen en zelfstandig wonende senioren. Het doel van dit project is een gezellige ambiance creëren waarbij de senioren kunnen luisteren en kijken naar een muziek, of theatervoorstelling. De sfeer die gecreëerd wordt zal die zijn van een Grand Café. Hiervoor zal de theaterzaal speciaal ingericht worden. Er zullen tafels en stoelen en een theaterbar neergezet worden. De muziekvoorstellingen worden gespeeld op het podium. Er worden voor en na de voorstelling drankjes en hapjes geserveerd.

De voorstellingen vinden plaats gedurende de maanden september/oktober en november. Hierbij wil Stichting de Mix deels aansluiten bij het Haagse thema “Den Haag Vitaal” dat elk jaar in oktober plaats vindt. Een groot deel van de voorstellingen vindt daarom plaats in oktober (6 tot 10 voorstellingen).

Goede kwaliteit in combinatie met toegankelijkheid (noodzakelijk in verband met de belevingswereld van de doelgroep) staan bij dit project voorop. Ook vinden wij het van groot belang dat er deels een actieve participatie plaats vindt tussen senioren en de uitvoerende artiesten (presentatie, meedoen, meezingen, meespelen). Dit om het gevoel van betrokkenheid te vergroten (participatie).

Netwerk
Om een project als dit tot een succes te maken is een groot netwerk nodig binnen de doelgroep. Sinds 2014 is Stichting De Mix bezig dit netwerk op te zetten en te onderhouden. Er is contact met nagenoeg alle zorginstellingen van Den Haag. Via de activiteitenbegeleidster en/of de verantwoordelijke voor de activiteiten wordt het programma opgestuurd. Er is altijd telefonisch contact over het programma en de inschrijvingen.

Hiernaast heeft De Mix de afgelopen jaren samengewerkt met vervoersbedrijven zoals de Boodschappen Begeleidingsdienst (BBD) en de Zonnebloem afdeling Haaglanden.

Doelstelling
Senioren zijn vaak niet meer zo goed ter been of zitten zelfs in een rolstoel, anderen kunnen licht dement zijn. Juist voor deze groep senioren willen wij ons extra inspannen, zij vallen overal buiten de boot. Ook kan het vervoer een probleem zijn, kunnen zij niet zelf met de taxibus naar het theater of ander uitje en zijn aangewezen op de activiteitenbegeleider van de Zorginstelling. Wij hebben ons specifiek ten doel gesteld deze senioren uit hun cultureel isolement te halen. Senioren hebben recht op een portie hoogwaardige cultuur, niet alleen op TV en binnen de zorginstelling maar ook daarbuiten, in het theater.

Het Zeeheldentheater is zeer toegankelijk voor senioren. Voor ons is het een extra uitdaging de senioren hier te krijgen. Met een team van vrijwilligers ondersteunen wij de activiteitenbegeleidster bij het binnenkomen in het theater en helpen de senioren naar hun plaats in het theater. Daar het theater geheel gelijkvloers wordt ingericht kunnen de senioren met een rollator of rolstoel makkelijk (onder begeleiding) in de zaal plaats nemen.

Inmiddels zijn wij ook in contact met de managers van de grootste Zorginstellingen in de regio Den Haag (o.a. HWW-Zorg, Cardia en Florence) om naar oplossingen te zoeken betreffende vervoer.

Het Zeeheldentheater biedt de senioren een onvergetelijke middag in het theater. Na de voorstelling is er eerst een foto moment samen met de artiesten. Hierna is er tijd voor een drankje en hapje. Deze worden geserveerd aan de tafels.